0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
śmietana
6 Sztuk
ziemniaki
4 Sztuki
marchew
4 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cukinia
0.25 Sztuki
Limonka
1 Sztuka
Koper
1 Sztuka
szczypiorek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać (cukinii nie trzeba), zetrzeć na tarce,
  2. Dodać mąkę, sól i pieprz,
  3. Usmażyć małe placuszki
  4. śmietanę połączyć z sokiem z limonki posiekanym koperkiem i szczypiorkiem, doprawić i wymieszać,
  5. Placuszki podawać ciepłe polane sosem

Opis

Pyszne placuszki warzywne, polane śmietankowym sosem, pycha

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!