Placuszki twarogowe z bananem i budyniem
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
648
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.6 / 17
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g twaróg trzykrotnie zmielony
1 opak. budyń waniliowy
2 łyżka cukier
1 opak. cukier waniliowy
3 łyżka olej
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
Jajka myjemy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Twaróg mieszamy z żółtkami oraz budyniem w proszku, cukrem i esencją waniliową. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek i łączymy z masą twarogowo- budyniową.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy małe placuszki twarogowe na złoty kolor z obu stron.
Podajemy posypane cukrem pudrem i plasterkami banana lub z ulubionym dżemem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
648
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.