Placuszki twarogowe z bananem i budyniem

kontakt_1
Placuszki twarogowe z bananem i budyniem

1

3.6 / 17

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g twaróg trzykrotnie zmielony

1 opak. budyń waniliowy

2 łyżka cukier

1 opak. cukier waniliowy

3 łyżka olej

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Jajka myjemy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

2

Twaróg mieszamy z żółtkami oraz budyniem w proszku, cukrem i esencją waniliową. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek i łączymy z masą twarogowo- budyniową.

3

Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy małe placuszki twarogowe na złoty kolor z obu stron.

4

Podajemy posypane cukrem pudrem i plasterkami banana lub z ulubionym dżemem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły