Placuszki twarogowe z bananem i budyniem

kontakt_1
Placuszki twarogowe z bananem i budyniem

Średnia 3.6 / 17

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g twaróg trzykrotnie zmielony

1 opak. budyń waniliowy

2 łyżka cukier

1 opak. cukier waniliowy

3 łyżka olej

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


Jajka myjemy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

Twaróg mieszamy z żółtkami oraz budyniem w proszku, cukrem i esencją waniliową. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek i łączymy z masą twarogowo- budyniową.

Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy małe placuszki twarogowe na złoty kolor z obu stron.

Podajemy posypane cukrem pudrem i plasterkami banana lub z ulubionym dżemem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

648

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły