Placuszki twarogowe z bananem i budyniem
kontakt_1
1
3.6 / 17
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g twaróg trzykrotnie zmielony
1 opak. budyń waniliowy
2 łyżka cukier
1 opak. cukier waniliowy
3 łyżka olej
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Jajka myjemy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2
Twaróg mieszamy z żółtkami oraz budyniem w proszku, cukrem i esencją waniliową. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek i łączymy z masą twarogowo- budyniową.
3
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy małe placuszki twarogowe na złoty kolor z obu stron.
4
Podajemy posypane cukrem pudrem i plasterkami banana lub z ulubionym dżemem.