7

Składniki

150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Łyżeczki
sól, pieprz
150 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
200 Gramów
pieczarki
100 Gramów
ser żółty
100 Gramów
twaróg
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wlej śmietanę i przypraw do smaku. Duś parę minut.
  2. W dłoni uformuj niewielkie placuszki i usmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  3. Przygotuj sobie składniki
  4. Dodaj żółtka i wrzuć posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie połącz składniki.
  5. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miski wsyp starty ser żółty, twaróg, mąkę oraz makaron.
  6. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Podsmaż parę minut.

Opis

Lubisz eksperymentować w kuchni? Koniecznie wypróbuj ten przepis ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!