7

Składniki

150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Łyżeczki
sól, pieprz
150 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
200 Gramów
pieczarki
100 Gramów
ser żółty
100 Gramów
twaróg
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wlej śmietanę i przypraw do smaku. Duś parę minut.
  2. W dłoni uformuj niewielkie placuszki i usmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  3. Przygotuj sobie składniki
  4. Dodaj żółtka i wrzuć posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie połącz składniki.
  5. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miski wsyp starty ser żółty, twaróg, mąkę oraz makaron.
  6. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Podsmaż parę minut.

Opis

Lubisz eksperymentować w kuchni? Koniecznie wypróbuj ten przepis ;)

Podobne przepisy

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!