0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
ryż biały
1 Szklanka
mleko
1.2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować. Do miski wlać mleko i cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać olej. Wymieszać.
  2. Placuszki smażyć na patelni na rozgrzanym oleju kładąc łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.

Opis

Bardzo dobre, szybkie placuszki z ryżu

Podobne przepisy

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Przepis
Łatwy Do 15 min
PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekanka makaronowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Zapiekanka z trzech serów

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z trzech serów

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!