Example thumb
0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
ryż biały
1 Szklanka
mleko
1.2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować. Do miski wlać mleko i cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać olej. Wymieszać.
  2. Placuszki smażyć na patelni na rozgrzanym oleju kładąc łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.

Opis

Bardzo dobre, szybkie placuszki z ryżu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!