0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
ryż biały
1 Szklanka
mleko
1.2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować. Do miski wlać mleko i cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać olej. Wymieszać.
  2. Placuszki smażyć na patelni na rozgrzanym oleju kładąc łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.

Opis

Bardzo dobre, szybkie placuszki z ryżu

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka makaronowa

Średni Do 1 godz.

Zapiekanka z trzech serów

Łatwy Do 1 godz.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!