Placuszki pistacjowe ze skyru z borówkami

Lubella

Lekko orzechowe, delikatnie słodkie i pełne białka — te placuszki pistacjowe ze skyru z borówkami to idealna propozycja na pożywne śniadanie lub zdrowy deser. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli — szczególnie ci, którzy szukają pomysłów na fit słodkości bez wyrzutów sumienia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lekko orzechowe, delikatnie słodkie i pełne białka — te placuszki pistacjowe ze skyru z borówkami to idealna propozycja na pożywne śniadanie lub zdrowy deser. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli — szczególnie ci, którzy szukają pomysłów na fit słodkości bez wyrzutów sumienia.
11
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g mąka pszenna lubella
250 g skyr
2 szt. jaja
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżka krem pistacjowy
40 ml mleko
Dodatki
100 g borówki
50 g skyr
1 łyżka krem pistacjowy
1 łyżecz. cukier puder do posypania
1 łyżka olej do smażenia
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto umieść w wysokim naczyniu.
Zmiksuj całość blenderem na gładką, jednolitą masę.
Rozgrzej patelnię i delikatnie posmaruj ją olejem.
Smaż małe placuszki z obu stron na złoty kolor.
W osobnym naczyniu wymieszaj skyr z pastą pistacjową.
Ułóż placki na talerzu i polej je sosem pistacjowym.
Posyp borówkami i oprósz cukrem pudrem.
Podawaj od razu – najlepiej smakują na ciepło!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.