Placuszki marchewkowe z sosem serowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Placuszki marchewkowe z sosem serowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1714039077990.jpg&w=3840&q=75)
Placuszki marchewkowe z sosem serowym to idealny wybór na śniadanie na słodko. Są wilgotne, cynamonowe i wyjątkowo smaczne. Z pewnością przypadną do gustu każdemu, kto chce przemycić nieco warzyw do swojego menu. Smacznego!
0
0 / 0
Placuszki marchewkowe z sosem serowym to idealny wybór na śniadanie na słodko. Są wilgotne, cynamonowe i wyjątkowo smaczne. Z pewnością przypadną do gustu każdemu, kto chce przemycić nieco warzyw do swojego menu. Smacznego!
12
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Ciasto na placki
340 g mąka pszenna lubella
1 szt. jajko
60 g cukier
2 łyżka cynamon
240 g maślanka
250 g mleko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
40 g orzechy włoskie zmielone
Sos serowy
200 g serek naturalny
2 łyżka mleko
30 g cukier puder
Przygotowanie
W dużej misce umieść składniki na ciasto i wymieszaj je za pomocą miksera. Następnie dodaj tartą marchewkę i zamieszaj szpatułką.
Smaż niewielkie placki z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu odsącz placki z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.
Serek naturalny wymieszaj z cukrem pudrem i odrobiną mleka, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu.
Placki podawaj z sosem oraz szczyptą cynamonu.