Placuszki marchewkowe z sosem serowym

Lubella
Placuszki marchewkowe z sosem serowym

0

0 / 0

Placuszki marchewkowe z sosem serowym to idealny wybór na śniadanie na słodko. Są wilgotne, cynamonowe i wyjątkowo smaczne. Z pewnością przypadną do gustu każdemu, kto chce przemycić nieco warzyw do swojego menu. Smacznego!

12

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Ciasto na placki

340 g mąka pszenna lubella

1 szt. jajko

60 g cukier

2 łyżka cynamon

240 g maślanka

250 g mleko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

40 g orzechy włoskie zmielone

Sos serowy

200 g serek naturalny

2 łyżka mleko

30 g cukier puder

Przygotowanie


1

W dużej misce umieść składniki na ciasto i wymieszaj je za pomocą miksera. Następnie dodaj tartą marchewkę i zamieszaj szpatułką.

2

Smaż niewielkie placki z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu odsącz placki z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.

3

Serek naturalny wymieszaj z cukrem pudrem i odrobiną mleka, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu.

4

Placki podawaj z sosem oraz szczyptą cynamonu.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

609

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły