1

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Sztuki
kukurydza
0.25 Szklanki
mleko
1 Sztuka
jajko
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
Cebula mała
1 Pęczek
szczypiorek
1 Szczypta
Kurkuma
2 Szczypty
Pieprz, sól do smaku
1 Łyżeczka
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj kukurydzę. Jak wystygnie, okrój nasiona kukurydzy z kolb.
  2. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
  3. Dodaj mleko, jajko i całość jeszcze raz dobrze wymieszaj. Na końcu wrzuć ziarna kukurydzy i pokrojoną w kostkę cebulkę.
  4. Na patelni formuj placuszki i smaż na rumiano. SMACZNEGO!!!

Opis

Placuszki kukurydziane mogą stanowić samodzielne danie, lub być podstawą naprawdę ciekawego obiadu. Zasmakują wszystkim dzieciakom.

Podobne przepisy

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!