PLACUSZKI KUKURYDZIANE

kontakt_3
PLACUSZKI KUKURYDZIANE

1

5 / 1

Placuszki kukurydziane mogą stanowić samodzielne danie, lub być podstawą naprawdę ciekawego obiadu. Zasmakują wszystkim dzieciakom.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 szt. kukurydza

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.25 szkl. mleko

1 szt. jajko

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szt. cebula mała

1 pęcz. szczypiorek

1 szcz. kurkuma

2 szcz. pieprz, sól do smaku

1 łyżeczka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Ugotuj kukurydzę. Jak wystygnie, okrój nasiona kukurydzy z kolb.

2

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.

3

Dodaj mleko, jajko i całość jeszcze raz dobrze wymieszaj. Na końcu wrzuć ziarna kukurydzy i pokrojoną w kostkę cebulkę.

4

Na patelni formuj placuszki i smaż na rumiano. SMACZNEGO!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły