0

Składniki

0.6 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2.4 Sztuki
kukurydza
0.3 Szklanki
mleko
1.2 Sztuki
jajko
0.6 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1.2 Sztuki
Cebula mała
1.2 Pęczka
szczypiorek
1.2 Szczypty
Kurkuma
2.4 Szczypty
Pieprz, sól do smaku
1.2 Łyżeczki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj kukurydzę. Jak wystygnie, okrój nasiona kukurydzy z kolb.
  2. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
  3. Dodaj mleko, jajko i całość jeszcze raz dobrze wymieszaj. Na końcu wrzuć ziarna kukurydzy i pokrojoną w kostkę cebulkę.
  4. Na patelni formuj placuszki i smaż na rumiano. SMACZNEGO!!!

Opis

Placuszki kukurydziane mogą stanowić samodzielne danie, lub być podstawą naprawdę ciekawego obiadu. Zasmakują wszystkim dzieciakom.

Podobne przepisy

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!