PLACUSZKI KUKURYDZIANE
kontakt_3
Placuszki kukurydziane mogą stanowić samodzielne danie, lub być podstawą naprawdę ciekawego obiadu. Zasmakują wszystkim dzieciakom.
1
5 / 1
Placuszki kukurydziane mogą stanowić samodzielne danie, lub być podstawą naprawdę ciekawego obiadu. Zasmakują wszystkim dzieciakom.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szt. kukurydza
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.25 szkl. mleko
1 szt. jajko
0.50 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szt. cebula mała
1 pęcz. szczypiorek
1 szcz. kurkuma
2 szcz. pieprz, sól do smaku
1 łyżeczka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Ugotuj kukurydzę. Jak wystygnie, okrój nasiona kukurydzy z kolb.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
Dodaj mleko, jajko i całość jeszcze raz dobrze wymieszaj. Na końcu wrzuć ziarna kukurydzy i pokrojoną w kostkę cebulkę.
Na patelni formuj placuszki i smaż na rumiano. SMACZNEGO!!!