Placuszki "Kargulinki"
iwona.bakalarska
1
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. papryka konserwowa
1 szt. cebula biała
20 dag. wędlina
0.50 szkl. mleko
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. zioła prowansalskie
Przygotowanie
1
Paprykę konserwową , ogórki konserwowe Krakus, cebulę oraz wędlinę pokroić w drobną kostkę.
2
Dodać mleko, jajka, mąkę oraz przyprawy. Wszystko wymieszać do jednolitej masy.
3
Smażyć jak placki ziemniaczane na złoty kolor z obu stron.