Placuszki cukiniowe z serkiem śmietankowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placuszki cukiniowe z serkiem śmietankowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3039-1702057662902.jpeg&w=3840&q=75)
Mój przepis na pyszne śniadanie lub kolacje .Warto spróbować ,bo jest pyszne.
0
0 / 0
Mój przepis na pyszne śniadanie lub kolacje .Warto spróbować ,bo jest pyszne.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 kostka drożdże
1 l olej rzepakowy uniwersalny
500 g cukinia
200 g mąka pszenna tortowa
100 g serek topiony śmietankowy
4 szt. jaja kurze całe
6 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Z drożdży, mąki i jaj mieszamy gęste ciasto.
Wsypujemy do niego startą na grubych oczkach cukinie.
Doprawiamy do smaku. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Na jeszcze ciepłe kładziemy po dwa plasterki serka śmietankowego. Wsadzamy na 1minute w mikrofalówkę lub nagrzany piekarnik. Wyciągamy.
Pomidora myjemy i kroimy w plasterki. Układamy placki na talerzu. Na nie układamy pomidorka.
Podajemy ozdobione gałązkami natki pietruszki.
Smacznego