Placuszki cukiniowe z serkiem śmietankowym

m7
Placuszki cukiniowe z serkiem śmietankowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Mój przepis na pyszne śniadanie lub kolacje .Warto spróbować ,bo jest pyszne.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 kostka drożdże

1 l olej rzepakowy uniwersalny

500 g cukinia

200 g mąka pszenna tortowa

100 g serek topiony śmietankowy

4 szt. jaja kurze całe

6 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


Z drożdży, mąki i jaj mieszamy gęste ciasto.

Wsypujemy do niego startą na grubych oczkach cukinie.

Doprawiamy do smaku. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Na jeszcze ciepłe kładziemy po dwa plasterki serka śmietankowego. Wsadzamy na 1minute w mikrofalówkę lub nagrzany piekarnik. Wyciągamy.

Pomidora myjemy i kroimy w plasterki. Układamy placki na talerzu. Na nie układamy pomidorka.

Podajemy ozdobione gałązkami natki pietruszki.

Smacznego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1731

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

175

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły