PLACUSZKI BROKUŁOWE
maspexdigital
0
5 / 1
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych placuszków ziemniaczanych? Spróbuj brokułowej odmiany. To wyjątkowa propozycja, która idealnie komponuje się z sosem neapolitańskim z Łowicza.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g brokuły
2 szt. jajko
100 g jogurt
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 łyżeczka proszek do pieczenia
1 pęcz. szczypiorek
2 łyżka posiekana bazylia
1 szcz. sól
1 opak. sos neapolitański łowicz
Przygotowanie
1
Jajka miksujemy z mąką, proszkiem do pieczenia i jogurtem.
2
Dodajemy brokuły (pokrojone na małe różyczki) oraz zioła, doprawiamy solą i mieszamy.
3
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i zmniejszamy ogień. Nakładamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron.
4
Sos podgrzewamy i podajemy z gotowymi placuszkami.
Kategorie
Alergeny
Jajka