PLACUSZKI BROKUŁOWE
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![PLACUSZKI BROKUŁOWE](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8414-1702058051130.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych placuszków ziemniaczanych? Spróbuj brokułowej odmiany. To wyjątkowa propozycja, która idealnie komponuje się z sosem neapolitańskim z Łowicza.
0
5 / 1
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych placuszków ziemniaczanych? Spróbuj brokułowej odmiany. To wyjątkowa propozycja, która idealnie komponuje się z sosem neapolitańskim z Łowicza.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g brokuły
2 szt. jajko
100 g jogurt
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 pęcz. szczypiorek
2 łyżka posiekana bazylia
1 szczyp. sól
1 opak. sos neapolitański łowicz
Przygotowanie
Jajka miksujemy z mąką, proszkiem do pieczenia i jogurtem.
Dodajemy brokuły (pokrojone na małe różyczki) oraz zioła, doprawiamy solą i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i zmniejszamy ogień. Nakładamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron.
Sos podgrzewamy i podajemy z gotowymi placuszkami.
Kategorie
Alergeny
Jajka