PLACUSZKI BROKUŁOWE
maspexdigital
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych placuszków ziemniaczanych? Spróbuj brokułowej odmiany. To wyjątkowa propozycja, która idealnie komponuje się z sosem neapolitańskim z Łowicza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych placuszków ziemniaczanych? Spróbuj brokułowej odmiany. To wyjątkowa propozycja, która idealnie komponuje się z sosem neapolitańskim z Łowicza.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g brokuły
2 szt. jajko
100 g jogurt
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 pęcz. szczypiorek
2 łyżka posiekana bazylia
1 szczyp. sól
1 opak. sos neapolitański łowicz
Przygotowanie
Jajka miksujemy z mąką, proszkiem do pieczenia i jogurtem.
Dodajemy brokuły (pokrojone na małe różyczki) oraz zioła, doprawiamy solą i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i zmniejszamy ogień. Nakładamy niewielkie placuszki i smażymy z obu stron.
Sos podgrzewamy i podajemy z gotowymi placuszkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka