Placki ziemniaczane z serem i koperkiem

m7
Placki ziemniaczane z serem i koperkiem

0

0 / 0

Idealne do potrawy mięsnej, z białym winem

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 kostka masło

150 g ser żółty

5 szt. ziemniaki

1 pęcz. koper ogrodowy

2 szt. sałata

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy, osuszamy, ucieramy na tarce o dużych otworach. Do miski dokładamy utarty drobno ser, posiekany koperek (pietruszkę lub , rukolę), jajka i mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem

2

Na patelni na rozgrzanym maśle układamy okrągłe placuszki, smażymy aż się zarumienią, wykładamy na ręcznik papierowy aby osuszyć z nadmiaru tłuszczu.

3

Układamy na talerzu sałatę, następnie placki i.... smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1318

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

101

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły