Placki ziemniaczane z serem i koperkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placki ziemniaczane z serem i koperkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9223-1702058107105.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne do potrawy mięsnej, z białym winem
0
0 / 0
Idealne do potrawy mięsnej, z białym winem
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 kostka masło
150 g ser żółty
5 szt. ziemniaki
1 pęcz. koper ogrodowy
2 szt. sałata
Przygotowanie
1
Ziemniaki obieramy, osuszamy, ucieramy na tarce o dużych otworach. Do miski dokładamy utarty drobno ser, posiekany koperek (pietruszkę lub , rukolę), jajka i mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem
2
Na patelni na rozgrzanym maśle układamy okrągłe placuszki, smażymy aż się zarumienią, wykładamy na ręcznik papierowy aby osuszyć z nadmiaru tłuszczu.
3
Układamy na talerzu sałatę, następnie placki i.... smacznego!