0

Składniki

4 Sztuki
Duże ziemniaki
2 Łyżki
Mąki
1.5 Sztuki
cebula
2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
jajko
1 Puszka
ingridient
pomidory krojone Łowicz
2 Łyżeczki
zioła prowansalskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dodaj posiekaną 1 cebulę, jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku.
  2. Placki smaż w sporej ilości rozgrzanego oleju. Usmażone placki odsącz na ręczniku papierowym.
  3. W międzyczasie w rondelku, na rozgrzanym oleju podsmaż 0,5 drobno posiekanej cebuli i posiekany czosnek. Dodaj 2 kopiate łyżeczki ziół prowansalskich suszonych (można je zastąpić świeżymi w sezonie). Po chwili dodaj Pomidory Krojone z Puszki Łowicz. Całość duś przez ok. 10 minut.
  4. Placki podaj polane sosem prowansalskim.

Podobne przepisy

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!