Placki ziemniaczane z cukinią i marchewką

maspexdigital
Placki ziemniaczane z cukinią i marchewką

0

0 / 0

Urozmaicone placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i marchewki sprawdzą się świetnie na jarski obiad. Placki posmaruj pastą warzywną Łowicz i gotowe.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

800 g ziemniaki

100 g marchewka

100 g cukinia

2 szt. jajko

1 szt. cebula

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

50 olej rzepakowy

1 pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką

Przygotowanie


1

Ziemniaki zetrzeć na tarce z średnimi oczkami, mocno odcisnąć z wody nad naczyniem i przełożyć do większej miski. Wodę wylać, a powstałą skrobię dodać do ziemniaków.

2

Cukinię, marchewkę oraz cebulę zetrzeć również na tarce o średnich oczkach, przełożyć do ziemniaków, wbić jajka, doprawić i wymieszać.

3

Smażyć porcje na średnim ogniu.

4

Podawać z pastą warzywną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły