Placki ziemniaczane z cukinią i marchewką
maspexdigital
Urozmaicone placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i marchewki sprawdzą się świetnie na jarski obiad. Placki posmaruj pastą warzywną Łowicz i gotowe.
0
0 / 0
Urozmaicone placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i marchewki sprawdzą się świetnie na jarski obiad. Placki posmaruj pastą warzywną Łowicz i gotowe.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
800 g ziemniaki
100 g marchewka
100 g cukinia
2 szt. jajko
1 szt. cebula
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
50 olej rzepakowy
1 pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką
Przygotowanie
Ziemniaki zetrzeć na tarce z średnimi oczkami, mocno odcisnąć z wody nad naczyniem i przełożyć do większej miski. Wodę wylać, a powstałą skrobię dodać do ziemniaków.
Cukinię, marchewkę oraz cebulę zetrzeć również na tarce o średnich oczkach, przełożyć do ziemniaków, wbić jajka, doprawić i wymieszać.
Smażyć porcje na średnim ogniu.
Podawać z pastą warzywną.