Placki ziemniaczane z boczkiem
m7
Placki z dodatkiem wędzonego boczku - pachnące i chrupiące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Placki z dodatkiem wędzonego boczku - pachnące i chrupiące.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
300 olej
1.50 kg ziemniaki
2 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
500 g boczek wędzony
2 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Dodać jajka, mąkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić i na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę.
Lekko go przestudzić, dodać do masy ziemniaczanej i wymieszać.
Kłaść na rozgrzany olej na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.