0

Składniki

1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
500 Gramów
ingridient
chrzan Krakus
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworkach.
  2. połączyć z koncentratem pomidorowym, chrzanem, jajkami, przesianą mąką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
  3. kłaść łyżeczką cienkie placuszki na silnie rozgrzanym tłuszczu i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  4. podawać ze śmietaną.

Opis

Inne placki ziemniaczane:) szybko i łatwo je zrobisz:)

Podobne przepisy

Szaszłyki z baraniny

Łatwy Ponad 3 godz
Szaszłyki z baraniny

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!