0

Składniki

1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
500 Gramów
ingridient
chrzan Krakus
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworkach.
  2. połączyć z koncentratem pomidorowym, chrzanem, jajkami, przesianą mąką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
  3. kłaść łyżeczką cienkie placuszki na silnie rozgrzanym tłuszczu i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  4. podawać ze śmietaną.

Opis

Inne placki ziemniaczane:) szybko i łatwo je zrobisz:)

Podobne przepisy

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Szaszłyki z baraniny

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Szaszłyki z baraniny

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kotlety z kurczaka w ketchupowej marynacie

Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z sosem ketchupowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fale w groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!