0

Składniki

1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
500 Gramów
chrzan
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworkach.
  2. połączyć z koncentratem pomidorowym, chrzanem, jajkami, przesianą mąką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
  3. kłaść łyżeczką cienkie placuszki na silnie rozgrzanym tłuszczu i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  4. podawać ze śmietaną.

Opis

Inne placki ziemniaczane:) szybko i łatwo je zrobisz:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!