0

Składniki

1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
500 Gramów
ingridient
chrzan Krakus
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
Jaja L
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworkach.
  2. połączyć z koncentratem pomidorowym, chrzanem, jajkami, przesianą mąką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
  3. kłaść łyżeczką cienkie placuszki na silnie rozgrzanym tłuszczu i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  4. podawać ze śmietaną.

Opis

Inne placki ziemniaczane:) szybko i łatwo je zrobisz:)

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Szaszłyki z baraniny

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Szaszłyki z baraniny

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Przepis
Średni Do 2 godz
Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!