0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
2 Łyżki
smalec
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki trzemy i odlewamy część wody. Dodajemy sól, pieprz, mąkę i wyrabiamy ciasto. Na rozgrzany smalec kładziemy masę ziemniaczaną uformowaną w placki i smażymy na kolor rumiany.

Opis

kultowy przepis

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!