0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
2 Łyżki
smalec
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki trzemy i odlewamy część wody. Dodajemy sól, pieprz, mąkę i wyrabiamy ciasto. Na rozgrzany smalec kładziemy masę ziemniaczaną uformowaną w placki i smażymy na kolor rumiany.

Opis

kultowy przepis

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!