0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
2 Łyżki
smalec
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki trzemy i odlewamy część wody. Dodajemy sól, pieprz, mąkę i wyrabiamy ciasto. Na rozgrzany smalec kładziemy masę ziemniaczaną uformowaną w placki i smażymy na kolor rumiany.

Opis

kultowy przepis

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Przepis
Średni Do 40 min
Żeberka wieprzowe po węgiersku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!