Placki ziemniaczane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placki ziemniaczane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161897.jpeg&w=3840&q=75)
Placki, które można jeść na słodko i na ostro.
0
0 / 0
Placki, które można jeść na słodko i na ostro.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szt. jajko
1 szt. cebula
4 łyżka mąka pszenna tortowa
5 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, dodać jajko, mąkę pszenną, posiekaną cebulę, starty na grubych oczkach ser.
2
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
3
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor.