Placki ziemniaczane

m7
Placki ziemniaczane

0

0 / 0

Placki, które można jeść na słodko i na ostro.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szt. jajko

1 szt. cebula

4 łyżka mąka pszenna tortowa

5 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, dodać jajko, mąkę pszenną, posiekaną cebulę, starty na grubych oczkach ser.

2

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

3

Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

154

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły