0

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 12%
150 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
cukier
1 Szklanka
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce do ziemniaków.
  2. Z cebulą postępujemy tak samo.
  3. Do miski wkładamy ziemniaki, cebulę, jajka, mąkę i doprawiamy do smaku.
  4. Smażymy na gorącym tłuszczu aż będą ładnie zrumienione i chrupiące.
  5. Układamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Opis

Kaloryczne, ale smaczne.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!