0

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 12%
150 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
cukier
1 Szklanka
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce do ziemniaków.
  2. Z cebulą postępujemy tak samo.
  3. Do miski wkładamy ziemniaki, cebulę, jajka, mąkę i doprawiamy do smaku.
  4. Smażymy na gorącym tłuszczu aż będą ładnie zrumienione i chrupiące.
  5. Układamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Opis

Kaloryczne, ale smaczne.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!