0

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 12%
150 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
cukier
1 Szklanka
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce do ziemniaków.
  2. Z cebulą postępujemy tak samo.
  3. Do miski wkładamy ziemniaki, cebulę, jajka, mąkę i doprawiamy do smaku.
  4. Smażymy na gorącym tłuszczu aż będą ładnie zrumienione i chrupiące.
  5. Układamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Opis

Kaloryczne, ale smaczne.

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!