0

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 12%
150 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
ziemniaki
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
cukier
1 Szklanka
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce do ziemniaków.
  2. Z cebulą postępujemy tak samo.
  3. Do miski wkładamy ziemniaki, cebulę, jajka, mąkę i doprawiamy do smaku.
  4. Smażymy na gorącym tłuszczu aż będą ładnie zrumienione i chrupiące.
  5. Układamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.

Opis

Kaloryczne, ale smaczne.

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!