0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
mąka
1 Sztuka
cebula
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać, umyć zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodaj jajka, mąkę, obraną i startą cebulę, sól i pierz. Wymieszać całość. Olej rozgrzać na patelni i nakładać łyżką okrągłe placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego!:-)
  2. 1 kg ziemniaków
  3. surowych
  4. 1 cebula
  5. ok.1- 1,5 szkl. mąki pszennej
  6. 2 jajka
  7. sól
  8. pieprz
  9. olej do smażenia

Opis

Placki świetnie smakują na obiad jak i na kolację. Można je podawać na słodko z cukrem lub na słono z sosem.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!