Placki ziemniaczane
m7
z dodatkiem podgardla wędzonego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1308
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
z dodatkiem podgardla wędzonego
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
2 łyżecz. przyprawa do dań z ziemniaków
2 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka smalec
30 dag. podgardle wędzone
Przygotowanie
Ziemniaki trzemy i odlewamy połowę wody. Podgardle kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz na patelni. Wytopione dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawą do ziemniaków. Mieszamy i aby uzyskać odpowiednią gęstość dodajemy mąkę ziemniaczaną. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1308
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.