Placki ziemniaczane

m7
Placki ziemniaczane

0

0 / 0

z dodatkiem podgardla wędzonego

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

2 łyżecz. przyprawa do dań z ziemniaków

2 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka smalec

30 dag. podgardle wędzone

Przygotowanie


1

Ziemniaki trzemy i odlewamy połowę wody. Podgardle kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz na patelni. Wytopione dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawą do ziemniaków. Mieszamy i aby uzyskać odpowiednią gęstość dodajemy mąkę ziemniaczaną. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1308

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

90

gram

Tłuszcze

88

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły