Placki z otrąb

malg
Placki z otrąb

1

0 / 0

Placuszki podawane na śniadanie, szczególnie dla tych, którzy zdecydowali się na dietę Dukana. Mają niecodzienny smak, ale jest to sposób, aby obejść użycie mąki i zjeść coś słodkiego.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.25 szkl. mleko uht 0,5%

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka słodzik

1 łyżka olej

20 dek. ser biały

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. otręby pszenne

0.50 szkl. otręby owsiane

Przygotowanie


1

W malakserze mielę po pół szklanki otrąb pszennych i owsianych.

2

Dodaję dwa całe jajka, pół kostki białego sera, około łyżki słodziku do smaku, pół łyżeczki proszku do pieczenia i około ¼ szklanki mleka – miksuję, aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany.

3

Patelnię teflonową smaruję ręcznikiem papierowym zmoczonym delikatnie w oleju i smażę placki z dwóch stron.

4

Jeśli nie jesteś na diecie Dukana, możesz je zjeść z dżemem lub miodem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły