Placki z jabłkami na jogurcie
kontakt_1
0
3.4 / 5
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. jogurt grecki
2 szt. jaja kurze całe
120 g mąka pszenna
1 opak. cukier waniliowy
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka cynamon
3 łyżka cukier
2 szt. jabłka
3 łyżka olej
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Jajka myjemy i wybijamy do miski.
2
Do jajek dodajemy jogurt, mąkę, cukier, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia. Mieszamy składniki na gładką masę.
3
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na półplasterki i posypujemy lekko cynamonem.
4
Jabłka dodajemy do przygotowanego wcześniej ciasta i mieszamy delikatnie.
5
Na patelni podgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy na nie dużym ogniu małe placuszki na złoty kolor z obu stron.
6
Podajemy z cukrem pudrem, prażonymi jabłkami lub same.