Placki z jabłkami na jogurcie

kontakt_1
Placki z jabłkami na jogurcie

0

3.4 / 5

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. jogurt grecki

2 szt. jaja kurze całe

120 g mąka pszenna

1 opak. cukier waniliowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka cynamon

3 łyżka cukier

2 szt. jabłka

3 łyżka olej

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Jajka myjemy i wybijamy do miski.

2

Do jajek dodajemy jogurt, mąkę, cukier, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia. Mieszamy składniki na gładką masę.

3

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na półplasterki i posypujemy lekko cynamonem.

4

Jabłka dodajemy do przygotowanego wcześniej ciasta i mieszamy delikatnie.

5

Na patelni podgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy na nie dużym ogniu małe placuszki na złoty kolor z obu stron.

6

Podajemy z cukrem pudrem, prażonymi jabłkami lub same.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły