Placki z jabłkami na jogurcie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Placki z jabłkami na jogurcie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976131644.jpeg&w=3840&q=75)
0
3.4 / 5
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. jogurt grecki
2 szt. jaja kurze całe
120 g mąka pszenna
1 opak. cukier waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. cynamon
3 łyżka cukier
2 szt. jabłka
3 łyżka olej
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Jajka myjemy i wybijamy do miski.
2
Do jajek dodajemy jogurt, mąkę, cukier, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia. Mieszamy składniki na gładką masę.
3
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na półplasterki i posypujemy lekko cynamonem.
4
Jabłka dodajemy do przygotowanego wcześniej ciasta i mieszamy delikatnie.
5
Na patelni podgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy na nie dużym ogniu małe placuszki na złoty kolor z obu stron.
6
Podajemy z cukrem pudrem, prażonymi jabłkami lub same.