PLACKI Z JABŁKAMI

kontakt_1
PLACKI Z JABŁKAMI

0

2.9 / 18

Chrupiące, ciepłe, pachnące placki z jabłkami na śniadanie to doskonała alternatywa dla kanapek i świetny pomysł na wspólny, smaczny posiłek dla całej rodziny. A jeśli jakimś cudem zostanie kilka placuszków, można je podać także na deser. Smacznego!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. jajko

2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. mleko

0.50 opak. sok tymbark 100% jabłko

3 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i powoli dodawać do niej przesianą mąkę, żółtko oraz mleko i sok.

2

Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i delikatnie wymieszać z ciastem.

3

Placuszki smażyć na oleju rzepakowym lub kokosowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

530

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

105

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły