PLACKI Z JABŁKAMI
kontakt_1
Chrupiące, ciepłe, pachnące placki z jabłkami na śniadanie to doskonała alternatywa dla kanapek i świetny pomysł na wspólny, smaczny posiłek dla całej rodziny. A jeśli jakimś cudem zostanie kilka placuszków, można je podać także na deser. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
530
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.9 / 18
Chrupiące, ciepłe, pachnące placki z jabłkami na śniadanie to doskonała alternatywa dla kanapek i świetny pomysł na wspólny, smaczny posiłek dla całej rodziny. A jeśli jakimś cudem zostanie kilka placuszków, można je podać także na deser. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. jajko
2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. mleko
0.50 opak. sok tymbark 100% jabłko
3 szt. jabłko
Przygotowanie
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i powoli dodawać do niej przesianą mąkę, żółtko oraz mleko i sok.
Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Placuszki smażyć na oleju rzepakowym lub kokosowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
530
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
105
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.