Placki z cukinii
eluchap
Smaczne placki z cukinii, które przygotujesz w mgnieniu oka. Idealne na obiad lub kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Smaczne placki z cukinii, które przygotujesz w mgnieniu oka. Idealne na obiad lub kolację.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg cukinia
2 szt. jaja kurze całe
3 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka śmietana 12%
5 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka sól
Przygotowanie
Cukinie obrać, wydrążyć środek z pestkami i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Marchew obrać również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do tak przygotowanej cukinii dodać jaja, mąkę, śmietanę, czosnek i sól.
Ciasto dokładnie wymieszać ( jeśli jest za luźne trzeba dodać jeszcze mąki). Smażyć na złoto – brązowy kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.