0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jajko
4 Sztuki
rzodkiewka
2 Sztuki
cebula dymka
4 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron
  2. Cukinię, cebule, dymki i rzodkiewki zetrzeć na grubszej tarce. Przełożyć do miski.
  3. Dodać jajko, sól, dużo pieprzu, posiekany szczypiorek i mąkę. Z masy wyrobić ciasto na placki. Jak będzie za dużo wody odcisnąć.

Opis

Placki z cukinii

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min

Makaron z warzywami letnie smaki

Łatwy Do 40 min

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!