1

Składniki

1.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
banan
3 Łyżki
cukier puder
0.5 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ubić do białość z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Następnie dodać przesianą mąkę i mleko.
  2. Można także dodać szczyptę proszku do pieczenia.
  3. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jednej kładąc plasterek banana.
  4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Opis

są o wiele lepsze niż z jabłkami

Podobne przepisy

Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!