Placki warzywne.

m7
Placki warzywne.

0

0 / 0

Przypominają w smaku placki ziemniaczane,ale maja więcej witamin,są bardziej kolorowe.Można jeść je same ,lub z sosem np.Koperkowym,pieczarkowym.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz czarny

1 szkl. mąka pszenna tortowa

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler korzeń

5 szt. ziemniaki

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej uniwersalny rzepakowy

Przygotowanie


1

Warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2

następnie je porządnie ugniatamy ręką,aby masa puściła sok.

3

dodajemy jajka,przyprawy oraz mąkę.

4

całość mieszamy starannie.

5

smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

323

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły