Placki warzywne.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placki warzywne.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567791.jpeg&w=3840&q=75)
Przypominają w smaku placki ziemniaczane,ale maja więcej witamin,są bardziej kolorowe.Można jeść je same ,lub z sosem np.Koperkowym,pieczarkowym.
0
0 / 0
Przypominają w smaku placki ziemniaczane,ale maja więcej witamin,są bardziej kolorowe.Można jeść je same ,lub z sosem np.Koperkowym,pieczarkowym.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz czarny
1 szkl. mąka pszenna tortowa
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler korzeń
5 szt. ziemniaki
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej uniwersalny rzepakowy
Przygotowanie
Warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
następnie je porządnie ugniatamy ręką,aby masa puściła sok.
dodajemy jajka,przyprawy oraz mąkę.
całość mieszamy starannie.
smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.