Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem
kontakt_2
Delikatne placki z mąki pszennej, kukurydzy i szalotki, z lekkim posmakiem czosnkowym, okraszone keczupem – to doskonała przekąska na niezobowiązujące spotkanie towarzyskie lub na smakowitą przegryzkę pomiędzy posiłkami. Dopraw je zgodnie ze swoimi upodobaniami, przygotuj różne dipy i spałaszuj ze znajomymi!
0
0 / 0
Delikatne placki z mąki pszennej, kukurydzy i szalotki, z lekkim posmakiem czosnkowym, okraszone keczupem – to doskonała przekąska na niezobowiązujące spotkanie towarzyskie lub na smakowitą przegryzkę pomiędzy posiłkami. Dopraw je zgodnie ze swoimi upodobaniami, przygotuj różne dipy i spałaszuj ze znajomymi!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 pusz. kukurydza konserwowa
2 szt. jaja l
3 łyżka mąka lubella puszysta luksusowa
2 szt. szalotka
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżeczka proszek do pieczenia
2 szcz. sól, pieprz
1 łyżka olej rzepakowy
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Drobno posiekaj szalotkę.
W misce wymieszaj wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej olej, na gorący nakładaj łyżką porcję masy. Smaż na złocisty kolor, raz obracając placek.
Zdejmij z patelni i odsączy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z Ketchupem Kotlin.