Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

kontakt_2
Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

0

0 / 0

Delikatne placki z mąki pszennej, kukurydzy i szalotki, z lekkim posmakiem czosnkowym, okraszone keczupem – to doskonała przekąska na niezobowiązujące spotkanie towarzyskie lub na smakowitą przegryzkę pomiędzy posiłkami. Dopraw je zgodnie ze swoimi upodobaniami, przygotuj różne dipy i spałaszuj ze znajomymi!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 pusz. kukurydza konserwowa

2 szt. jaja l

3 łyżka mąka lubella puszysta luksusowa

2 szt. szalotka

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szcz. sól, pieprz

1 łyżka olej rzepakowy

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Drobno posiekaj szalotkę.

2

W misce wymieszaj wszystkie składniki.

3

Na patelni rozgrzej olej, na gorący nakładaj łyżką porcję masy. Smaż na złocisty kolor, raz obracając placek.

4

Zdejmij z patelni i odsączy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z Ketchupem Kotlin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły