0

Składniki

3 Łyżki
1 Puszka
kukurydza konserwowa
2 Sztuki
Jaja L
2 Sztuki
SZALOTKA
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżka
Olej rzepakowy
2 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drobno posiekaj szalotkę.
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Na patelni rozgrzej olej, na gorący nakładaj łyżką porcję masy. Smaż na złocisty kolor, raz obracając placek.
  4. Zdejmij z patelni i odsączy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z Ketchupem Kotlin.

Opis

Delikatne placki z mąki pszennej, kukurydzy i szalotki, z lekkim posmakiem czosnkowym, okraszone keczupem – to doskonała przekąska na niezobowiązujące spotkanie towarzyskie lub na smakowitą przegryzkę pomiędzy posiłkami. Dopraw je zgodnie ze swoimi upodobaniami, przygotuj różne dipy i spałaszuj ze znajomymi!

Podobne przepisy

Kotlety z kalarepy z serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlety z kalarepy z serem

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Kalafior zapiekany w cieście kukurydzianym z sosem z ketchup...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kalafior zapiekany w cieście kukurydzianym z sosem z ketchupu

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Sałatka z rukoli, boczku i jajek w sosie ketchupowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z rukoli, boczku i jajek w sosie ketchupowym

Pieczarki smażone w panierce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w panierce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!