0

Składniki

0.5 Szklanki
1 Łyżka
1 Szklanka
Kasza jaglana
1 Sztuka
jajko
2 Szklanki
woda
1 Sztuka
pomarańcza
1 Łyżka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę jaglaną gotujemy aż wchłonie całą wodę, po przestudzeniu dodajemy jajko, miód i mąkę. Mieszamy dodając sok pomarańczowy i kawałki pomarańczy.
  2. Miksujemy do gładkiej konsystencji ale nie zatracając struktury kaszy.
  3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i formując nie wielkie placki smażymy aż staną się rumiane.

Podobne przepisy

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Wegańska galaretka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wegańska galaretka

Jaglane smoothie z mango i jagodami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jaglane smoothie z mango i jagodami

Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pieczone z pomarańczami i orzechami

Owsianka na soku pomarańczowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsianka na soku pomarańczowym

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Budyń z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Budyń z miodem i orzechami

Domowa granola z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowa granola z miodem i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!