0

Składniki

1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
0.5 Litra
mleko
1 Sztuka
mąka
2 Sztuki
jajka
5 Sztuk
Jabłek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki (poziomo, tak aby w każdym plasterku była dziurka).
  2. Wszystkie składniki wkładamy do garnka ("litrzaka") i miksujemy robotem, co chwile dosypując mąkę.
  3. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu (oleju). Do garnka z ciastem wrzucamy po plasterku jabłka i wyjmujemy łyżką na patelnię. Po upieczeniu jest gotowe do jedzenia:)

Opis

Placki świetnie nadają się na śniadanie lub kolację. Są porzewne i naprawdę smaczne.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!