Placki jabłkowe

m7
Placki jabłkowe

0

0 / 0

Placki świetnie nadają się na śniadanie lub kolację. Są porzewne i naprawdę smaczne.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 szczyp. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

0.50 l mleko

1 szt. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja l

5 szt. jabłek

Przygotowanie


1

Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki (poziomo, tak aby w każdym plasterku była dziurka).

2

Wszystkie składniki wkładamy do garnka ("litrzaka") i miksujemy robotem, co chwile dosypując mąkę.

3

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu (oleju). Do garnka z ciastem wrzucamy po plasterku jabłka i wyjmujemy łyżką na patelnię. Po upieczeniu jest gotowe do jedzenia:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

144

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły