Placki jabłkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placki jabłkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975454619.jpeg&w=3840&q=75)
Placki świetnie nadają się na śniadanie lub kolację. Są porzewne i naprawdę smaczne.
0
0 / 0
Placki świetnie nadają się na śniadanie lub kolację. Są porzewne i naprawdę smaczne.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1 szczyp. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
0.50 l mleko
1 szt. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja l
5 szt. jabłek
Przygotowanie
1
Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki (poziomo, tak aby w każdym plasterku była dziurka).
2
Wszystkie składniki wkładamy do garnka ("litrzaka") i miksujemy robotem, co chwile dosypując mąkę.
3
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu (oleju). Do garnka z ciastem wrzucamy po plasterku jabłka i wyjmujemy łyżką na patelnię. Po upieczeniu jest gotowe do jedzenia:)