0

Składniki

200 Mililitrów
olej
1 Szklanka
Kasza gryczana
2 Szklanki
Rosoł
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
bułka tarta
20 Dekagramów
Warzywa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną zalewamy wrzącym rosołem.Gotujemy aż kasza wsiąknie rosół.Warzywa przesmażamy na patelni.
  2. Do ostudzonej kaszy dodajemy warzywa i jajka oraz mąkę.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Formujemy kotleciki,panierujemy w bułce i smażymy.

Opis

Kolejny przepis na zdrowe placki.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!