0

Składniki

200 Mililitrów
olej
1 Szklanka
Kasza gryczana
2 Szklanki
Rosoł
3 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
bułka tarta
20 Dekagramów
Warzywa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną zalewamy wrzącym rosołem.Gotujemy aż kasza wsiąknie rosół.Warzywa przesmażamy na patelni.
  2. Do ostudzonej kaszy dodajemy warzywa i jajka oraz mąkę.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Formujemy kotleciki,panierujemy w bułce i smażymy.

Opis

Kolejny przepis na zdrowe placki.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!