1

Składniki

50 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
ziemniaki
2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
majeranek
100 Gramów
ser żółty
100 Gramów
ser biały
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jabłka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych , a marchewki i jabłka na tarce o dużych oczkach .
  2. Cebulę i żółty ser drobno pokroić .
  3. Połączyć z białym serem .
  4. Całość doprawić i wymieszać .
  5. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju .
  6. Placki smażyć z obu stron na złoty kolor .

Opis

Mają bardzo dużą zawartość warzyw .

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!