Placki bezglutenowe

m7
Placki bezglutenowe

1

0 / 0

Placki warzywne są pyszne, chrupiące i świetnie sprawdzą się na kolację. Warto podawać z sosem czosnkowym.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

50 olej

2 kg ziemniaki

2 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka majeranek

100 g ser żółty

100 g ser biały

2 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a marchewki i jabłka na tarce o dużych oczkach.

2

Cebulę i żółty ser drobno pokroić.

3

Połączyć z białym serem.

4

Całość doprawić i wymieszać.

5

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.

6

Placki smażyć z obu stron na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły