Placki bezglutenowe

m7
Placki bezglutenowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Placki warzywne są pyszne, chrupiące i świetnie sprawdzą się na kolację. Warto podawać z sosem czosnkowym.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

50 olej

2 kg ziemniaki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. majeranek

100 g ser żółty

100 g ser biały

2 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. jabłka

Przygotowanie


Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a marchewki i jabłka na tarce o dużych oczkach.

Cebulę i żółty ser drobno pokroić.

Połączyć z białym serem.

Całość doprawić i wymieszać.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.

Placki smażyć z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

351

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły