Placki bezglutenowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placki bezglutenowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976331987.jpeg&w=3840&q=75)
Placki warzywne są pyszne, chrupiące i świetnie sprawdzą się na kolację. Warto podawać z sosem czosnkowym.
1
0 / 0
Placki warzywne są pyszne, chrupiące i świetnie sprawdzą się na kolację. Warto podawać z sosem czosnkowym.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
50 olej
2 kg ziemniaki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. majeranek
100 g ser żółty
100 g ser biały
2 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. jabłka
Przygotowanie
1
Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a marchewki i jabłka na tarce o dużych oczkach.
2
Cebulę i żółty ser drobno pokroić.
3
Połączyć z białym serem.
4
Całość doprawić i wymieszać.
5
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.
6
Placki smażyć z obu stron na złoty kolor.