Placki bezglutenowe
m7
Placki warzywne są pyszne, chrupiące i świetnie sprawdzą się na kolację. Warto podawać z sosem czosnkowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
351
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Placki warzywne są pyszne, chrupiące i świetnie sprawdzą się na kolację. Warto podawać z sosem czosnkowym.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
50 olej
2 kg ziemniaki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. majeranek
100 g ser żółty
100 g ser biały
2 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. jabłka
Przygotowanie
Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a marchewki i jabłka na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i żółty ser drobno pokroić.
Połączyć z białym serem.
Całość doprawić i wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.
Placki smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
351
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.