Placek ze śliwkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placek ze śliwkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974926584.jpeg&w=3840&q=75)
Placek można upiec z dowolnymi śliwkami: węgierkami, mirabelkami, renklodami. Dla lepszego smaku posypać utartymi migdałami lub orzechami włoskimi.
0
0 / 0
Placek można upiec z dowolnymi śliwkami: węgierkami, mirabelkami, renklodami. Dla lepszego smaku posypać utartymi migdałami lub orzechami włoskimi.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
2 łyżecz. cukier
125 g ser biały
500 g śliwki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
1 łyżka bułka tarta
2 łyżka kasza manna
Przygotowanie
1
Otrzeć skórkę z cytryny, wydrylować śliwki.
2
Do miski włożyć twarożek, jajo, bułkę, otarta skórkę, kaszę i cukier.
3
Ciasto wyrobić.
4
Formę natłuścić, i wyłożyć ciasto.
5
Śliwki i ułożyć na cieście.
6
Piec w 200 C.