1

Składniki

250 Mililitrów
mleko
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.25 Kostki
masło
100 Gramów
wiórki kokosowe
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
12 Sztuk
biszkopty
3 Łyżki
kasza manna
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto miksujemy ciasto mikserem i wykładamy do tortownicy z kominkiem.
  2. Piec przez 25 -30 minut w temp.160 *C.
  3. Mleko ,ćwiartkę masła ,zagotować ,Wsypujemy wiórka kokosowe i kaszę mannę .
  4. Mieszamy do połączenia składników .
  5. Zestawiamy z gazu i studzimy.
  6. Galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
  7. Ciasto po upieczeniu smarujemy masa kokosową .Układamy na niej namoczone okrągłe biszkopty wcześniej moczone w herbacie Wylewamy na wierzch tężejąca galaretkę i schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny,

Opis

Doskonały do kawki .

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!