Example thumb
1

Składniki

250 Mililitrów
mleko
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.25 Kostki
masło
100 Gramów
wiórki kokosowe
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
12 Sztuk
biszkopty
3 Łyżki
kasza manna
4 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto miksujemy ciasto mikserem i wykładamy do tortownicy z kominkiem.
  2. Piec przez 25 -30 minut w temp.160 *C.
  3. Mleko ,ćwiartkę masła ,zagotować ,Wsypujemy wiórka kokosowe i kaszę mannę .
  4. Mieszamy do połączenia składników .
  5. Zestawiamy z gazu i studzimy.
  6. Galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
  7. Ciasto po upieczeniu smarujemy masa kokosową .Układamy na niej namoczone okrągłe biszkopty wcześniej moczone w herbacie Wylewamy na wierzch tężejąca galaretkę i schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny,

Opis

Doskonały do kawki .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!