Placek z kokosem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placek z kokosem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725107.jpeg&w=3840&q=75)
Doskonały do kawki .
1
0 / 0
Doskonały do kawki .
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
250 mleko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.25 kostka masło
100 g wiórki kokosowe
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka truskawkowa
12 szt. biszkopty
3 łyżka kasza manna
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Ze składników na ciasto miksujemy ciasto mikserem i wykładamy do tortownicy z kominkiem.
Piec przez 25 -30 minut w temp.160 *C.
Mleko ,ćwiartkę masła ,zagotować ,Wsypujemy wiórka kokosowe i kaszę mannę .
Mieszamy do połączenia składników .
Zestawiamy z gazu i studzimy.
Galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
Ciasto po upieczeniu smarujemy masa kokosową .Układamy na niej namoczone okrągłe biszkopty wcześniej moczone w herbacie Wylewamy na wierzch tężejąca galaretkę i schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny,