0

Składniki

1 Łyżeczka
Soda
12 Łyżeczek
kasza manna
1 Kostka
margaryna
0.5 Litra
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
Żółtko
40 Dekagramów
mąka pszenna
15 Dekagramów
cukier
10 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
miód pszczeli
15 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Utrzeć cukier z margaryną, dodać podgrzany miód i resztę składników i znowu dobrze utrzeć.
  2. ciasto podzielić na trzy części i każdą rozsmarować (masakra) na blasze wyłożonej (koniecznie!!!) pergaminem i upiec na złoto.
  3. kaszę ugotować (na wrzące mleko z cukrem wsypać manną). Dodać tłuszcz, sok i żółtko, wymieszać. Podzielić na pół i przełożyć placki. Schłodzić.

Opis

Ciacho pycha, ale ostrzegam tylko dla osób bardzo lubiących słodkości ;p

Podobne przepisy

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Naleśniki z białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!