0

Składniki

1 Łyżeczka
Soda
12 Łyżeczek
kasza manna
1 Kostka
margaryna
0.5 Litra
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
Żółtko
40 Dekagramów
mąka pszenna
15 Dekagramów
cukier
10 Dekagramów
margaryna zwykła
10 Dekagramów
miód pszczeli
15 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Utrzeć cukier z margaryną, dodać podgrzany miód i resztę składników i znowu dobrze utrzeć.
  2. ciasto podzielić na trzy części i każdą rozsmarować (masakra) na blasze wyłożonej (koniecznie!!!) pergaminem i upiec na złoto.
  3. kaszę ugotować (na wrzące mleko z cukrem wsypać manną). Dodać tłuszcz, sok i żółtko, wymieszać. Podzielić na pół i przełożyć placki. Schłodzić.

Opis

Ciacho pycha, ale ostrzegam tylko dla osób bardzo lubiących słodkości ;p

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!