Placek sezonowy
m7
Placek sezonowy to nic innego jak prosty, szybki i ekonomiczny pomysł na ciasto. Puszyste ucierane ciasto ze śliwkami smakuje rewelacyjnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Placek sezonowy to nic innego jak prosty, szybki i ekonomiczny pomysł na ciasto. Puszyste ucierane ciasto ze śliwkami smakuje rewelacyjnie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
3 szkl. śliwki
1 szt. margaryna zwykła
5 szt. jaja kurze całe
20 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dag. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Białka ubić z cukrem na pianę.
Margarynę roztopić, dodać do białek razem z pozostałymi składnikami.
Wyłożyć do blaszki a na wierzch ułożyć śliwki.
Piec w 180 stopniach przez 35 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.