0

Składniki

300 Gramów
masło extra
150 Gramów
cukier puder
300 Gramów
mąka krupczatka
10 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
Morele
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
Sok cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Owoce osuszyć.
  2. Masło włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę.
  3. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
  4. Posmarować blachę, wysypać mąką, wlać masę i ułożyć morele.
  5. Piec 25 w 180 C.
  6. Gorące posypać cukrem pudrem.

Opis

Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.

Podobne przepisy

Pyszne gofry

Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!