Placek morelowy
m7
Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
300 g masło
150 g cukier puder
300 g mąka krupczatka lubella
10 g cukier puder
2 szt. morele
4 szt. jaja kurze całe
3 łyżka sok cytrynowy
Przygotowanie
Owoce osuszyć.
Masło włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę.
Miksować do uzyskania gładkiej masy.
Posmarować blachę, wysypać mąką, wlać masę i ułożyć morele.
Piec 25 w 180 C.
Gorące posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
235
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.