0

Składniki

300 Gramów
masło extra
150 Gramów
cukier puder
300 Gramów
mąka krupczatka
10 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
Morele
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
Sok cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Owoce osuszyć.
  2. Masło włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę.
  3. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
  4. Posmarować blachę, wysypać mąką, wlać masę i ułożyć morele.
  5. Piec 25 w 180 C.
  6. Gorące posypać cukrem pudrem.

Opis

Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Sernik wiedeński z wiśniami kandyzowanymi

Przepis
Średni Do 2 godz
Sernik wiedeński z wiśniami kandyzowanymi

Pyszne gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!