Placek morelowy

m7
Placek morelowy

0

0 / 0

Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

300 g masło

150 g cukier puder

300 g mąka krupczatka lubella

10 g cukier puder

2 szt. morele

4 szt. jaja kurze całe

3 łyżka sok cytrynowy

Przygotowanie


1

Owoce osuszyć.

2

Masło włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę.

3

Miksować do uzyskania gładkiej masy.

4

Posmarować blachę, wysypać mąką, wlać masę i ułożyć morele.

5

Piec 25 w 180 C.

6

Gorące posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

235

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły