Placek morelowy
m7
Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.
0
0 / 0
Kiedy brak świeżych owoców, dostępnych na bazarze (głównie pochodzenia tureckiego), można użyć puszkowanych w zalewie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
18 porcji
Składniki
300 g masło
150 g cukier puder
300 g mąka krupczatka lubella
10 g cukier puder
2 szt. morele
4 szt. jaja kurze całe
3 łyżka sok cytrynowy
Przygotowanie
1
Owoce osuszyć.
2
Masło włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę.
3
Miksować do uzyskania gładkiej masy.
4
Posmarować blachę, wysypać mąką, wlać masę i ułożyć morele.
5
Piec 25 w 180 C.
6
Gorące posypać cukrem pudrem.