Pizzerinki po neapolitańsku

maspexdigital
Pizzerinki po neapolitańsku

0

3.9 / 14

Pizzerinki po neapolitańsku to szybka przekąska na imprezę ze znajomymi. Zaopatrz się w gotowe ciasto do pizzy, cukinię, mozzarellę, pomidorki koktajlowe, oliwki, sos Łowicz i tymianek. Wykrawamy z ciasta małe kółka na nasze pizzerinki, smarując je sosem. Ułóż na wierzchu wszystkie dodatki i piecz około 15 minut.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. gotowe ciasto spód do pizzy

1 szt. cukinia

10 szt. kulki mozarelli małe

10 szt. pomidory koktajlowe

10 szt. oliwki czarne

1 opak. sos neapolitański łowicz

1 szczyp. tymianek

Przygotowanie


1

Z gotowego ciasta na pizzę wykrój szklanką okrągłe formy. Rozciągnij je na cienkie placuszki. Każdy posmaruj sosem neapolitańskim Łowicz.

2

Na wierzchu ukłóż połówki pomidorków cherry, mozarelli i oliwki w plasterkach. Posyp świeżym tymiankiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200C z termoobiegiem około 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

272

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły