Pizzerinki po neapolitańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pizzerinki po neapolitańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134064.jpeg&w=3840&q=75)
Pizzerinki po neapolitańsku to szybka przekąska na imprezę ze znajomymi. Zaopatrz się w gotowe ciasto do pizzy, cukinię, mozzarellę, pomidorki koktajlowe, oliwki, sos Łowicz i tymianek. Wykrawamy z ciasta małe kółka na nasze pizzerinki, smarując je sosem. Ułóż na wierzchu wszystkie dodatki i piecz około 15 minut.
0
3.9 / 14
Pizzerinki po neapolitańsku to szybka przekąska na imprezę ze znajomymi. Zaopatrz się w gotowe ciasto do pizzy, cukinię, mozzarellę, pomidorki koktajlowe, oliwki, sos Łowicz i tymianek. Wykrawamy z ciasta małe kółka na nasze pizzerinki, smarując je sosem. Ułóż na wierzchu wszystkie dodatki i piecz około 15 minut.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. gotowe ciasto spód do pizzy
1 szt. cukinia
10 szt. kulki mozarelli małe
10 szt. pomidory koktajlowe
10 szt. oliwki czarne
1 opak. sos neapolitański łowicz
1 szczyp. tymianek
Przygotowanie
Z gotowego ciasta na pizzę wykrój szklanką okrągłe formy. Rozciągnij je na cienkie placuszki. Każdy posmaruj sosem neapolitańskim Łowicz.
Na wierzchu ukłóż połówki pomidorków cherry, mozarelli i oliwki w plasterkach. Posyp świeżym tymiankiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200C z termoobiegiem około 15 minut.