Pizzerinki

m7
Pizzerinki

0

0 / 0

Łatwy przepis na szybką przekąskę - pizzerinki. Wystarczy dodać ulubione składniki i kolacja gotowa.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

350 g mąka pszenna tortowa

30 g drożdże

500 g pieczarki

300 g ser żółty

1.50 szkl. woda

1 szt. cebula

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. cukier

Przygotowanie


1

Z podanych składników wyrabiamy ciasto rękami maczanymi w oleju.

2

Ostawiamy do wyrosnięcia.

3

Pieczarki drobno siekamy, cebule również i razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na patelni. Na koniec dodajemy pikantny ketchup i chwilkę razem podsmażamy.

4

Ciasto wałkujemy na grubość, jaką lubimy, wykrawamy kółka nieco większe niż szklanka. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy krążek ciasta smarujemy ketchupem, nakładamy porcję farszu i posypujemy serem.

5

Pieczemy w temp.190 stopni około 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

505

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły