Pizzerinki
m7
Łatwy przepis na szybką przekąskę - pizzerinki. Wystarczy dodać ulubione składniki i kolacja gotowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
505
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Łatwy przepis na szybką przekąskę - pizzerinki. Wystarczy dodać ulubione składniki i kolacja gotowa.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
350 g mąka pszenna tortowa
30 g drożdże
500 g pieczarki
300 g ser żółty
1.50 szkl. woda
1 szt. cebula
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. cukier
Przygotowanie
Z podanych składników wyrabiamy ciasto rękami maczanymi w oleju.
Ostawiamy do wyrosnięcia.
Pieczarki drobno siekamy, cebule również i razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na patelni. Na koniec dodajemy pikantny ketchup i chwilkę razem podsmażamy.
Ciasto wałkujemy na grubość, jaką lubimy, wykrawamy kółka nieco większe niż szklanka. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy krążek ciasta smarujemy ketchupem, nakładamy porcję farszu i posypujemy serem.
Pieczemy w temp.190 stopni około 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
505
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.