Pizzerinki

m7
Pizzerinki

1

0 / 0

nowe spojrzenie na pizzę

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

6 szt. pieczarki

1 szt. cebula

6 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka zioła

2 łyżka olej

15 dag. szynka

15 dag. ser żółty

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy nieduże kulki i je rozpłaszczamy. Układamy na blasze.

2

Każdą piozzerinkę smarujemy sosem. Układamy kawałki szynki, plasterki pieczarek, piórka cebuli.

3

Ketchup mieszamy z bazylią i oregano. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

4

Wszystkie pizzerinki zakrywamy plastrami sera.

5

Pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły