Pizzerinki

m7
Pizzerinki

Średnia 0 / 0

Oceń!

nowe spojrzenie na pizzę

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

6 szt. pieczarki

1 szt. cebula

6 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka zioła

2 łyżka olej

15 dag. szynka

15 dag. ser żółty

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


Składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy nieduże kulki i je rozpłaszczamy. Układamy na blasze.

Każdą piozzerinkę smarujemy sosem. Układamy kawałki szynki, plasterki pieczarek, piórka cebuli.

Ketchup mieszamy z bazylią i oregano. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Wszystkie pizzerinki zakrywamy plastrami sera.

Pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły