Pizzerinki
m7
nowe spojrzenie na pizzę
1
0 / 0
nowe spojrzenie na pizzę
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
6 szt. pieczarki
1 szt. cebula
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka zioła
2 łyżka olej
15 dag. szynka
15 dag. ser żółty
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
1
Składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy nieduże kulki i je rozpłaszczamy. Układamy na blasze.
2
Każdą piozzerinkę smarujemy sosem. Układamy kawałki szynki, plasterki pieczarek, piórka cebuli.
3
Ketchup mieszamy z bazylią i oregano. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
4
Wszystkie pizzerinki zakrywamy plastrami sera.
5
Pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.