Pizzerinki
m7
nowe spojrzenie na pizzę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
nowe spojrzenie na pizzę
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
6 szt. pieczarki
1 szt. cebula
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka zioła
2 łyżka olej
15 dag. szynka
15 dag. ser żółty
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
Składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy nieduże kulki i je rozpłaszczamy. Układamy na blasze.
Każdą piozzerinkę smarujemy sosem. Układamy kawałki szynki, plasterki pieczarek, piórka cebuli.
Ketchup mieszamy z bazylią i oregano. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Wszystkie pizzerinki zakrywamy plastrami sera.
Pieczemy do momentu aż ser się rozpuści.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.