Pizza z serka wiejskiego

Kotlin
Pizza z serka wiejskiego

0

0 / 0

Pizza na spodzie z serka wiejskiego to wyjątkowo smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnej pizzy z mąki. To świetne źródło białka, dzięki czemu będzie doskonałym wyborem dla osób, które dbają o linię i szukają zdrowszych zamienników ulubionych dań. Połączenie chrupiącego spodu z mozzarellą, kiełbasą pepperoni, bazylią i parmezanem świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i kolację lub różnego rodzaju przyjęcia i imprezy. Życzymy smacznego!

10

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g serek wiejski

4 łyżka mąka pszenna

1 szt. jajko

40 g kiełbasa pepperoni

1 szt. mozzarella kulka

2 łyżka pikantny ketchup z pomidorami malinowymi kotlin

0.50 łyżecz. oregano suszone

8 szt. listki bazylii

30 g parmezan

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

W misce wymieszać widelcem odsączony serek wiejski, jajko, mąkę, oregano i odrobinę soli.

2

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przełożyć masę i rozprowadzić, tworząc okrąg o średnicy około 30 cm.

3

Wstawić spód do pieca na 15-20 minut, aż się przyrumieni i odklei od papieru.

4

Podpieczony spód posmarować ketchupem. Na wierzch położyć kawałki mozzarelli oraz pepperoni. Wstawić do pieca na kolejne 7-8 minut, aż ser się zarumieni.

5

Po upieczeniu położyć kilka liści bazylii i posypać tartym parmezanem.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły