Pizza z pieczarkami i szynką

m7
Pizza z pieczarkami i szynką

0

4.5 / 4

Piza uwielbiam ją .

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

300 g mąka pszenna tortowa

150 g mleko uht 3,2%

300 g szynka wiejska

100 g keczup

5 szt. pieczarki

1 szt. przyprawa do pizzy

3 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Drożdże pokrusz, zalej 150 ml letniej wody i odstaw, by napęczniały (ok. 5 minut). Mąkę wsyp do miski, na środku zrób dołek, wlej drożdże, dodaj łyżkę oliwy, sól i cukier. Wszystkie składniki wyrabiaj przez 10 minut na gładkie, elastyczne ciasto, dodając -jeśli trzeba -mąkę. Z ciasta uformować kulę, przykryj ją ściereczką i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce.

2

Teraz nagrzej piekarnik do temperatury 260°C. Przygotuj nadzienie: pieczarki umyj, pokrój w talarki. Ser zetrzyj na wiórki, szynkę w plasterki,

3

Ciasto uformować w płaski, cienki placek, rozłóż go na blasze posypanej mąką posmaruj przecierem pomidorowym i posyp przyprawa do pizzy. Na cieście ułóż pieczarki, szynkę, pokrojone , ser posyp jak już będzie prawie upieczona

Wartości odżywcze na porcję


Energia

276

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły