Pizza z owocami na spodzie czekoladowym

kakaowiec
Pizza z owocami na spodzie czekoladowym

1

0 / 0

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.75 szkl. kakao decomorreno

3 szt. jaja kurze całe

0.75 szkl. mąka lubella puszysta

1 szkl. cukier

0.50 łyżeczka sól

125 g serek kremowy

200 g śmietanka kremowa 30%

250 g świeże owoce

0.75 szkl. masło roztopione

2 łyżka cukier drobny

Przygotowanie


1

Masło roztapiamy na małym ogniu, i odstawiamy na kilka minut aby się schłodziło. W misce łączymy masło wraz z cukrem, aż powstanie jednolita masa. Dodajemy następnie do masy jaja oraz kakao. Na koniec wsypujemy mąkę i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Powstałe ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.

2

Ciasto wykładamy do formy na tratę i rozsmarowujemy płasko. Wstawiamy formę z ciastem do piekarnika rozgrzanego na 175 st. I pieczemy bez termoobiegu przez około 15-20 minut. Krem przygotowujemy łącząc wszystkie składniki (serek, śmietanka 30 %, drobny cukier), które ubijamy mikserem przez krótką chwilę aż powstanie jednolita masa.

3

Na wystudzone ciasto wykładamy krem i układamy owoce.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły