1

Składniki

0.75 Szklanki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.75 Szklanki
Masło roztopione
3 Sztuki
jaja kurze całe
0.75 Szklanki
Mąka Lubella Puszysta
1 Szklanka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
125 Gramów
Serek kremowy
200 Gramów
śmietanka kremowa 30%
2 Łyżki
Cukier drobny
250 Gramów
Świeże owoce
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło roztapiamy na małym ogniu, i odstawiamy na kilka minut aby się schłodziło. W misce łączymy masło wraz z cukrem, aż powstanie jednolita masa. Dodajemy następnie do masy jaja oraz kakao. Na koniec wsypujemy mąkę i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Powstałe ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.
  2. Ciasto wykładamy do formy na tratę i rozsmarowujemy płasko. Wstawiamy formę z ciastem do piekarnika rozgrzanego na 175 st. I pieczemy bez termoobiegu przez około 15-20 minut. Krem przygotowujemy łącząc wszystkie składniki (serek, śmietanka 30 %, drobny cukier), które ubijamy mikserem przez krótką chwilę aż powstanie jednolita masa.
  3. Na wystudzone ciasto wykładamy krem i układamy owoce.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!