Pizza z owocami na spodzie czekoladowym
kakaowiec
1
0 / 0
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.75 szkl. kakao decomorreno
3 szt. jaja kurze całe
0.75 szkl. mąka lubella puszysta
1 szkl. cukier
0.50 łyżeczka sól
125 g serek kremowy
200 g śmietanka kremowa 30%
250 g świeże owoce
0.75 szkl. masło roztopione
2 łyżka cukier drobny
Przygotowanie
Masło roztapiamy na małym ogniu, i odstawiamy na kilka minut aby się schłodziło. W misce łączymy masło wraz z cukrem, aż powstanie jednolita masa. Dodajemy następnie do masy jaja oraz kakao. Na koniec wsypujemy mąkę i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Powstałe ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.
Ciasto wykładamy do formy na tratę i rozsmarowujemy płasko. Wstawiamy formę z ciastem do piekarnika rozgrzanego na 175 st. I pieczemy bez termoobiegu przez około 15-20 minut. Krem przygotowujemy łącząc wszystkie składniki (serek, śmietanka 30 %, drobny cukier), które ubijamy mikserem przez krótką chwilę aż powstanie jednolita masa.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem i układamy owoce.