1

Składniki

0.75 Szklanki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.75 Szklanki
Masło roztopione
3 Sztuki
jaja kurze całe
0.75 Szklanki
Mąka Lubella Puszysta
1 Szklanka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
125 Gramów
Serek kremowy
200 Gramów
śmietanka kremowa 30%
2 Łyżki
Cukier drobny
250 Gramów
Świeże owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło roztapiamy na małym ogniu, i odstawiamy na kilka minut aby się schłodziło. W misce łączymy masło wraz z cukrem, aż powstanie jednolita masa. Dodajemy następnie do masy jaja oraz kakao. Na koniec wsypujemy mąkę i sól, mieszamy drewnianą łyżką. Powstałe ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.
  2. Ciasto wykładamy do formy na tratę i rozsmarowujemy płasko. Wstawiamy formę z ciastem do piekarnika rozgrzanego na 175 st. I pieczemy bez termoobiegu przez około 15-20 minut. Krem przygotowujemy łącząc wszystkie składniki (serek, śmietanka 30 %, drobny cukier), które ubijamy mikserem przez krótką chwilę aż powstanie jednolita masa.
  3. Na wystudzone ciasto wykładamy krem i układamy owoce.

Podobne przepisy

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!