Pizza z owocami

decomorreno
Pizza z owocami

0

5 / 2

Wyjątkowy przepis - pizza na słodko z owocami. Do wykonania tej niezwykle słodkiej wariacji na temat najpopularniejszego włoskiego dania potrzebne będą następujące składniki: kakao, orzechy pecan, migdały, daktyle, krem kokosowy, kiwi, truskawki, winogrona i jeżyny.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

20 g kakao decomorreno

120 g orzechy pecan

100 g migdały

12 szt. daktyle

100 g krem kokosowy

1 szt. kiwi

12 szt. truskawki

6 pęcz. winogrona

6 pęcz. jeżyny

Przygotowanie


1

Wyciągnij pestki z daktyli. Orzechy pekan oraz migdały zblenduj.

2

Dodaj kakao oraz daktyle i zblenduj ponownie.

3

Przełóż masę do foremki o średnicy 20 cm, wyrównaj powierzchnię z pomocą łyżki.

4

Podgrzej krem kokosowy, aby zmienił konsystencję na płynną. (Krem kokosowy w temperaturze pokojowej jest w formie stałej i może się rozwarstwiać).

5

Wylej krem na kakaowy spód i wstaw na kilkanaście minut do lodówki aby lekko zaczął gęstnieć.

6

W tym czasie przygotuj owoce, pokrój je na plastry lub połówki. Układaj owoce na wierzchu kremu kokosowego.

7

Przykryj szczelnie i przechowuj w lodówce do czasu podania.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

516

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły