0

Składniki

500 Gramów
Mąka pszenna Lubella
300 Mililitrów
Woda ciepła przegotowana
4 Łyżki
Olej roślinny
7 Gramów
Drożdże instant
1 Łyżeczka
sól
3 Łyżki
zioła prowansalskie
6 Sztuk
Oliwki
5 Sztuk
pieczarki
3 Sztuki
ananas plastry w syropie
2 Łyżki
kukurydza konserwowa
1 Kostka
ser żółty
5 Plastrów
szynka
1 Sztuka
ketchup kotlin
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do dużej miski wsypujemy mąkę, drożdże i dobrze mieszamy. Następnie dodajemy cukier, sól, przyprawy i olej i znowu wszystko dobrze mieszamy. Stopniowo dolewamy wodę i wszystko mieszamy.
  2. Następnie pozostawiamy ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu w przykrytej misce na 20-30 minut.
  3. Później wyrabiamy na jednolitą kulę. Formujemy z ciasta pizzę, najlepiej bez użycia wałka.
  4. Pizzę kładziemy na formie wysmarowanej oliwą. Na wierzch dajemy ketchup KOTLIN, następnie układamy oliwki, pieczarki, szynkę, ananasa, kukurydzę. Na koniec posypujemy wszystko utartym serem.
  5. Tak przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 220 stopni na 12 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem.

Opis

Pizza z Nieziemnskich Kotlin to danie dla wielbicieli włoskiej kuchni i pysznych składników.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa po grecku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa po grecku

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 15 min
Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Kluski na parze

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski na parze

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!