1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
papryka żółta
3 Łyżeczki
oliwa
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
czosnek
3 Szklanki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
1 Sztuka
Kiełbasa wiejska
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ogórek kiszony
1 Łyżka
oregano
2 Łyżki
masło
10 Dekagramów
boczek wędzony
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Kostki
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy dolek, wsypujemy sól, cukier.
  2. Wlewamy cieplą wodę i wkruszamy drożdże.
  3. Czekamy 5 minut, aż na wodzie zrobi się skrupka z drożdży.
  4. Wszystkio mieszamy i wyrabiamy ciasto 20 min., w tym czasie podsypujemy mąką.
  5. Gdy jest już jędrne i nie lepi się do rąk, odstawiamy w miseczce obsypanej mąką od środka w ciepłe miejsce.
  6. Powinno rosnąć około 30 min.
  7. W tym czasie robimy sos: mieszamy przecier pomidorowy z oregano, czosnkiem granulowanym, szczyptą soli i odrobiną oliwy lub oleju.
  8. Sos odstawiamy do lodówki.
  9. Pieczarki szatkujemy i lekko podduszamy na patelni na maśle.
  10. Na tarce ścieramy ser żółty.
  11. Paprykę kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, a cebulę w piórka.
  12. Wyrośnięte ciasto wałkujemy i układamy na blasze.
  13. Smarujemy równomiernie sosem i naokoło na samych koniuszkach wysypujemy ser.
  14. Rogi z serem zwijamy tak, aby wyszedł kszałt koła :)
  15. Teraz wysypujemy duszone pieczarki.
  16. Na pieczarki układamy boczek i paprykę.
  17. Następnie idzie cebula w piórkach, kielbasa i ogórek.
  18. Wszystko zasypujemy serem.
  19. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C z termoobiegiem i pieczemy około 15 min.
  20. Gdy pizza jest rumiana i pięknie pachnie oznacza to, że jest gotowa.
  21. SMACZNEGO!!!!

Opis

Super danie na domówkę, czy wieczorne spotkanie z rodziną lub po prostu pyszny obiad!! Świetna z ketchupem lub sosem czosnkowym :) Zdjecie przedstwawia dwie pizze - WIEJSKA to ta po lewej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!