PIZZA NA SPODZIE Z KALAFIORA

maspexdigital
PIZZA NA SPODZIE Z KALAFIORA

0

0 / 0

Pizza bez mąki? Da się zrobić!  Pizza na spodzie z kalafiora to pyszna i zdrowsza alternatywa z dużo mniejszą ilością kalorii niż jej klasyczna wersja. Możecie podać ją ze swoimi ulubionymi dodatkami lub spróbować naszej wersji

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g łowicz sos spaghetti

1 szt. kalafior

1 szt. mozarella

1 szt. jajko

1 łyżecz. olej rzepakowy

0.25 łyżecz. sól

1 szczyp. pieprz czarny

6 plaster salami

1 pęcz. kukurydza konserwowa

1 szczyp. oregano

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

2

Kalafiora ścieramy na grubych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy olej. Przekładamy kalafiora i podsmażamy na małym ogniu przez 4 minuty.

3

Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach.

4

W misce mieszamy kalafiora, 3/4 startej mozzarelli, jajko, sól i pieprz. Rozprowadzamy po blaszce.

5

Pizzę posypujemy resztą startej mozzarelli. Układamy równomiernie plastry salami, kukurydzę, oliwki i oregano. Pieczemy ok. 30 minut

Wartości odżywcze na porcję


Energia

562

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły