Pizza na cieście drożdżowym
m7
0
1 / 2
Przepis na łatwą i szybką w wykonaniu domową pizzę na cieście drożdżowym. Doskonała na chłodne wieczory.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżeczka cukier
0.50 szkl. mleko
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 dek. drożdże
30 dek. mąka pszenna tortowa
15 dek. pieczarki
10 dek. żółty ser edamski tłusty
Przygotowanie
1
Pieczarki pokroić w paski, krótko podsmażyć na margarynie i odstawić do ostudzenia.
2
Do mąki dodać drożdże, cukier, szczyptę soli, mleko, zagnieść i wyrobić ciasto.
3
Ciasto od razu rozciągnąć palcami na lekko natłuszczonej wkładce tortownicy.
4
Posmarować olejem, koncentratem, rozłożyć pieczarki, osolić, poprószyć pieprzem i posypać startym na tarce serem.
5
Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec.