Pizza na chlebie tostowym
Łowicz
Pizza na chlebie tostowym to szybki sposób na zaspokojenie ochoty na coś pysznego i sycącego – idealna dla tych, którzy nie mają czasu na wyrabianie ciasta. Wystarczy kilka kromek tostowego pieczywa, sos pomidorowy, ser oraz ulubione dodatki, aby stworzyć przekąskę, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Gotowa pizza świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach i imprezach. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pizza na chlebie tostowym to szybki sposób na zaspokojenie ochoty na coś pysznego i sycącego – idealna dla tych, którzy nie mają czasu na wyrabianie ciasta. Wystarczy kilka kromek tostowego pieczywa, sos pomidorowy, ser oraz ulubione dodatki, aby stworzyć przekąskę, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Gotowa pizza świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach i imprezach. Życzymy smacznego!
12
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
12 szt. kromki chleba tostowego
8 szt. ser cheddar w plastrach
200 g pieczarki
1 szt. cebula biała
100 g fasola
0.50 szt. papryka czerwona
200 ml passata pomidorowa łowicz
8 szt. plastry salami
200 g mozzarella
100 g rukola
1 szczyp. oregano
1 szczyp. pieprz czarny
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy na 200°C.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki chleba tostowego.
Każdą kromkę smarujemy passatą pomidorową i kładziemy na nią pokrojoną w paski mozzarellę.
Następnie dodajemy usmażone pieczarki z cebulą białą i pokrojoną w paski czerwoną paprykę.
Na warzywa kładziemy salami, fasolę i ser cheddar.
Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut.
Po wypieczeniu pizzę na chlebie tostowym posypujemy oregano, pieprzem czarnym i rukolą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.