Pizza na chlebie tostowym

Łowicz
Pizza na chlebie tostowym

0

0 / 0

Pizza na chlebie tostowym to szybki sposób na zaspokojenie ochoty na coś pysznego i sycącego – idealna dla tych, którzy nie mają czasu na wyrabianie ciasta. Wystarczy kilka kromek tostowego pieczywa, sos pomidorowy, ser oraz ulubione dodatki, aby stworzyć przekąskę, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Gotowa pizza świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach i imprezach. Życzymy smacznego!

12

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

12 szt. kromki chleba tostowego

8 szt. ser cheddar w plastrach

200 g pieczarki

1 szt. cebula biała

100 g fasola

0.50 szt. papryka czerwona

200 ml passata pomidorowa łowicz

8 szt. plastry salami

200 g mozzarella

100 g rukola

1 szczyp. oregano

1 szczyp. pieprz czarny

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy na 200°C.

2

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki chleba tostowego.

3

Każdą kromkę smarujemy passatą pomidorową i kładziemy na nią pokrojoną w paski mozzarellę.

4

Następnie dodajemy usmażone pieczarki z cebulą białą i pokrojoną w paski czerwoną paprykę.

5

Na warzywa kładziemy salami, fasolę i ser cheddar.

6

Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut.

7

Po wypieczeniu pizzę na chlebie tostowym posypujemy oregano, pieprzem czarnym i rukolą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły