0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
Mąka żytnia
1 Łyżka
olej
0.5 Szklanki
ciepła woda
2.5 Dekagrama
drożdże
0.5 Łyżki
cukier
1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
1 Sztuka
por
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozrabiamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, olej, sól oraz wodę i wyrabiamy. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia.
  2. W tym czasie smażymy wcześniej pokrojony boczek oraz por. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem.
  3. Wierzch ciasta smarujemy Jasnym Sosem (3 łyżki) oraz posypujemy przesmażonymi składnikami.
  4. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Podobne przepisy

Pełnoziarnisty chleb z miodem

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarnisty chleb z miodem

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

Domowe bułki

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowe bułki

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb

Przepis
Średni Do 3 godz
Chleb

Chlebek wieloziarnisty

Przepis
Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

Chleb jak z piekarni

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb jak z piekarni

Chleb czekoladowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!